5 Temmuz 2012 Perşembe

Zombie Flesh Eaters (Zombie 2: Gli ultimi zombi)


Lucio Fulci imzalı Zombie Flesh Eaters, birçok farklı isimle piyasada bulunan oldukça şahsına münhasır bir zombi filmi. Çıktığı dönemde o aralar oldukça meşhur olan George Romero'nun Dawn of the Dead filmine ithafen bu film için Zombie 2 denildi. Fulci bu film dışında City of the living Dead ve The Beyond gibi yapımlarla Zombi mitolojisine kendi üslubuyla bir bakış atmıştı. Bu filmde ise mekan Afrika'nın vahşi doğası. Hayvanlardan yayıldığı iddia edilen bir virüs neticesinde insanlar, öldükten sonra zombi haline gelip dehşet ve ölüm saçarlar. Gerisi malum.

Fulci özünde çok yetenekli bir yönetmendir. Kimileri bu yeteneğin böyle pis ve mide bulandırıcı işlerle harcanmasını yadırgayabilir ancak Fulci hep mantığına doğru gelen filmler yapmıştır. O yüzden bu adamın neredeyse her türden filmi bulanan oldukça eklektik filmograsifini mümkün mertebe keşfetmek lazım.

Aslında filmde bu sahne dışında köpek balığı ve zombi arasında geçen su altındaki bir dövüş sahnesi var ki, o çok daha efsane ve bilinen bir sahnedir. Ancak benim favori sahnem yukarıda paylaşmış olduğum göze kıymık batma sahnedir. İnanılmaz bir yönetmenlik becerisi, oyunculuk ve de izlemek için sağlam bir mide gerektiren bu sahneyi esaslı bir +18 uyarısı ile beğeninize sunuyorum.


yazan:faust116

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder