24 Haziran 2012 Pazar

Piranha 3DD


Piranha 3DD, geçen sene ufak çapli bir şöhret yakalayan 3 boyutlu Piranha filminin devamı niteliğinde bir film. Yönetmen koltuğunda bu sefer Alexandre Aja değil John Gulager var. İlk filmde olduğu gibi ufak rollerde yine eski şöhretli oyuncuları görebiliriz. Öncelikle Piranha 3DD'nin hayatımda izlediğim en fütursuz filmlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Soft pornogrofi, hard erotizm soslu bir Piranha filmi yapma hevesi önceki filmde de vardı ancak bu filmde işin amiyane tabirle biraz boku çıkmış. Bu yüzden de ne olduğu tam olarak belli olmayan bir film olmuş Piranha 3DD.


Bir önceki Piranha filmini çekici kılan başlıca unsur, olabildiğince yüksek olan mizah unsuruydu. Bir yandan güldüren, diğer yandan iğrendiren kendise has eğenceli bir filmdi. Bu filmde ise mizah unsuru ya kasten, ya da istemeden de olsa oldukça törpülenmiş. Anlaşılan yönetmen de filmdeki komedinin eksikliğini farketmiş olacak ki son yirmi dakikada garip bir şekilde filmi parodik boyuta getirmiş. Yani son 15-20 dakika ilk Piranha filmindekine behzer bir tarza bürünüyor. Ancak şunu da itiraf etmem gerekir ki, sadece komedi değil, kan ve şiddet yönünden de ilk filme nezaran epey geride. Bu noktada muhtemelen “daha ne kadar kan olacak” diye itiraz edenler olabilir. Bu kıyaslamayı ilk filme göre yapıyorum. Orada Piranha saldırıları çok daha aleni ve sert gösteriliyordu. Bu filmde ise saldırılar çok hızlı ve doğru düzgün bir Piranha ısırığı bile göremiyoruz dersek yeridir. Yani filmi şiddet açısından biraz daha 'Rated' bir konuma getirmişler sanki. Buna karşın ilk filme göre daha çok popo ve meme görmek mümkün. Bu açıdan önde tabi ki.


Filmin konusundan çok fazla bahsetmeye gerek yok aslında. Piranhalar yine bir yolunu buluyor ve insanlara saldırıyorlar. Yine de kısaca özetlemek gerekirse Mandy'nin üvey babası Chat (David Koechner) doğal bir park alanına oldukça güzel bir su parkı inşaa eder. Ancak suyu kuyudan havuza pompalayan Chat, bu yüzden daha önce salt lake gölünde dehşet saçmış Piranhaların kanalizasyon borularından geçerek havuzuna gelmesine sebep olur. Gerisini söylemeye gerek yok, tahmin edebilirsiniz zaten.


Bu filmin de, ilk filmde olduğu gibi en büyük süprizi bir zamanların kült oyuncularını irili ufaklı yan rolde görmek oldu. İlk filmde de rol alan deniz biyoloğu rolünde Christopher Lloyd bu filmde de yine 1-2 sahnede görünüp bizi şenşendiriyor.Yine ilk filmde Piranhalar tarafından bacağı yense de epey bir balığı katleden kahraman polis rolünde Ving Rhames bu sefer tüfekli bacaklarıyla Piranhalara dehşet saçıyor. Kara Şimşek ve Sahil Güvenlik dizilerinin efsane oyuncusu David Hasselhoff ise 'Himself' rol alarak, filmin son kısımlarının biraz daha çekilir olmasını sağlıyor.

Piranha 3DD bir önceki filmi sevenleri biraz hayal kırıklığına uğratması muhtemel bir film. Biraz daha video piyasasına hitap eden bir yapısı var. Kötü bir film izleyeceğinizi en baştan kabullenerek oturursanız keyif almanız olası. Filmi ne kadar ciddiye alırsanız, o kadar da nefret edersiniz. Gayri ciddi bir şeylerle kafa dağıtmayı amaçlayan kişilere tavsiye olunur.

yazan:faust116

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder