12 Nisan 2013 Cuma

Hero and the Terror


Hero and the Terror, 1988 tarihli William Tannen imzalı bir Chuck Norris filmi. Norris’in polisiye türüne dahil olabilecek işlerinden birisi.

Konu olarak Norris’in bir diğer bilimsel soslu polisiye filmi Silent Range ile epey bir benzerlik taşıyor. Aklı yerinde olmayan güçlü ve acımasız bir seri katilin peşine düşüyor bu filmde Norris. Genel olarak kadınları kurban seçen bu katil, tek bir el hareketiyle kurbanlarının boyunları kırabiliyor. Esasında Norris bu katili üç sene önce biraz da şansının yardımı ile yakalamış ve katil akıl hastanesine yollanmıştır ancak bir yolunu bularak hastaneden kaçmış ve eski bir tiyatro binasına sığınmıştır. Tiyatro tam da o sıralar restorasyona girmiş ve akabinde görkemli bir açılışla kapılarını tekrar açmıştır. Bu sırada içeride kullanılmayan eski bir bölümde saklanan katil ise dehşet saçmaya devam etmektedir. Norris, kabuslarının da bir parçası olan bu katili bu sefer şansıyla değil, yumrukları ve gücüyle durdurmak istemektedir.

cult shopcult shop

Hero and the Terror, 80’lerin tipik bir polisiye filmlerinden biri. Chuck Norris’in varlığı filmi izlenir kılmaktaki en büyük sebep esasında. Çok fazla aksiyon veya dövüş sahnesinin olmadığı da bir film. Hatta filmin haddinden fazla bir romantizm barındırdığını da söyleyebiliriz. Ayrıca film sağlam bir kötü karakter yaratmayı başarabilse de, bunu çok etkin bir şekilde kullanamamış. Filmin büyük bir kısmı Norris ve onun hamile sevgilisi arasında geçen bir takım romantik konuşmalar ve sahnelerden oluşuyor. Görece son yarım saatte ise film polisiye anlamında toparlanışa geçiyor ve tempo olarak biraz hareketleniyor. Superman ve Superman II filmlerindeki Non karakteriyle hafızalarımıza kazınan Jack O'Halloran ise kötü adam Simon Moon tiplemesiyle rolünün hakkını makul ölçülerde yerine getirmeyi başarmış.

cult shopcult shop

Sonuç olarak Invasion U.S.A ve Missing in Action gibi esaslı Norris filmlerini de yapan Canon Pictures’ın elinden çıkma bu film, beklenen Norris aksiyonunu tam olarak veremiyor ancak 80’lerin polisiyelerine özel ilgisi olanların da ıskalamayacağı bir film.


yazan:faust116

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder