11 Temmuz 2013 Perşembe

The Call

yakın zaman

2013 yapımı The Call filmini Makinist filmiyle tanıdığımız Brad Anderson yönetiyor. Başrollerde ise Halle Berry ve Michael Eklund yer alıyor.

Film Amerika’da 911 acil destek hattında çalışmakta olan insanların stres dolu yaşantısına kısa bir bakış atıyor ilkin. Halle Berry’in canlandırdığı Jordan karakteri de bu çalışanlardan birisi. Bizde ki muadili de 112 olan 911’in gerçekte nasıl kusursuz bir düzen içerisinde işlediği konusunda fikir sahibi olmak, filme olan ilgimizin daha ilk dakikalardan artmasını sağlıyor. Çok geçmeden genç kız bir kız, Jordan’ın (Halle Berry) başında olduğu 911 operatörünü arayarak yardım ister. Oldukça korku dolu bir ses tonu ile yardım dileyen bu kız, bir adamın zorla eve girmeye çalıştığını anlatmaktadır. Jordan tüm ciddiyetiyle kızın ne yapmasını gerektiğini anlatırken öte yandan da polisi olay yerine yönlendirmiştir. Ancak Jordan’ın bir anlık dalgınlığının sonucu yaptığı bir hata onun için çok acı bir tecrübe olacaktır.

cult shopcult shop

Filmi genel olarak değerlendirdiğimizde oldukça basit bir hikaye üzerine kurulu olduğunu görüyoruz. Senaryo olarak da çok yeni şeyler vaat eden bir yapısı yok. Daha çok tv filmi tadında bir iş ortaya çıkmış. Ancak her şeye karşın bir an bile temposu ve heyecanı düşmeyen sağlam bir gerilim filmi var karşımızda. Brad Anderson, Makinist kadar kült bir işe imza atamıyor belki ama eldeki malzemeden çıkarılabilecek en iyi işi, usta rejisi sayesinde ortaya koymayı başarıyor.

cult shopcult shop

Oyunculuklara gelecek olursak da, Halle Berry her zamanki gibi hem oyunculuğunu hem de çekiciliğini çok dengeli ve güzel şekilde perdeye yansıtmayı başarıyor. Psikopat katil rolünde Michael Eklund’u ise oldukça başarılı ve inandırıcı bulduğumu söylemeliyim. Sonuç olarak şu sıcak yaz günlerinde insanı fazla yormayan, baştan sona heyecan dolu bir gerilim filmi izlemek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir yapım.

yazan:faust116

2 yorum:

  1. Merak ettim.. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu sitede çevrimiçi ve ücretsiz film izliyorum https://hdfilmizle.video/

    YanıtlaSil